Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de emlak imar şirketi China Vanke Co.'nun kârlarındaki artışın, yavaşlayan ekonomi ve sıkı para politikalarının şirket kazançlarına zarar vereceğine yönelik endişeleri gevşetmesinin ardından Çin Borsası değer kazanarak son 2 haftanın en büyük sıçramasına işaret etti.

Beijing BDStar Navigation Co., Xinhua Haber Ajansı'nın yeni sistemlerin uygulanması için 1 milyon kamyona ihtiyaç olacağını yazmasının ardından, uydu navigasyon sistemleri arasındaki yükselişe öncülük etti. China Vanke Co., 3. çeyrekte kârlarını yüzde 32 artırdığını açıklamasının sonrasında yüzde 1 değerlendi. Jiangxi Copper Co., yüksek emtia fiyatlarının etkisiyle son 8 ayın en büyük 2 günlük kazancını kaydetti. Pang Da Automobile Trade Co., Swedish Automobile NV'nin şirketin Saab Automobil'i satın alma teklifini reddetmesinin ardından yüzde 1.9 geriledi.

Satışların iyi olduğunu ve büyümede çok büyük bir düşüş görülmediğini hatırlatan West China Securities Co.'nun analistlerinden Wei Wei, en büyük risklerin 4. çeyrekte ortaya çıkacağını, hükümetin sıkılaştırma politikalarının etkilerinin de bu son çeyrekte anlaşılacağını belirtti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 kazançla 2,386.79 puana yükseldi. Endeks dün Çin'den gelen PMI verilerinin ardından yüzde 2.3 yükselerek 12 Ekim'den bu yana en büyük sıçramasına işaret etti. CSI 300 Endeksi yüzde 0.9 artışla 2,600.27 puana çıktı.

Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl merkez bankasının sıkılaştırma politikalarının etkisiyle yüzde 15 aşağıda seyrediyor. Çin Merkez Bankası 2011'de enflasyon önlemleri kapsamında 3 kez faiz artırdı.