Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, United Parcel Service Inc. ve DuPont Co. gibi şirketlerin beklenenden daha iyi kar açıklamasının ardından yükseldi. Bu hareket, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin New York Borsası açıldığında 2011 yılı zararlarını geri alabileceğini işaret ediyor.

ABD'nin en değerli kimya şirketi DuPont, tüm yıl için tahmin aralığını da yukarı taşımasının ardından yüzde 1.2'lik ralli gerçekleştirdi. Dünyanın en büyük paket kargo şirketi ve aynı zamanda ekonomik aktivite için bir gösterge olarak da kabul edilen UPS yüzde 1 değer kazandı. DVD ve video şirketi Netflix Inc., 2012 yılı için zarar tahmininde bulunması ve küresel genişleme planlarını ertelemesi sonucu yüzde 35 değer kaybetti.

Aralık vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 0.2 yükselerek, New York saati ile 08:09'da 1,249.60 puana çıktı. Amerikan hisselerinin gösterge endeksinde yılın başından bu yanaki kayıp oranı, üç günlük rallinin ardından yüzde 0.3'e geriledi. Dow Jones endeks kontratı ise 6 puan ya da yüzde 0.1 yükselerek 11,831 puana geldi.

Elmira, New York'ta Chemung Canal Trust Co.'nun kıdemli yatırım yetkilisi Tom Wirth, "Biraz daha iyimser olma zamanı," dedi ve zaten resesyondayız diyen insanlardan çok yoruldum. Şirket karları güçlü ve bu, ekonomimizin ılımlı bir hızda büyüdüğünün diğer bir işareti" değerlendirmesinde bulundu.

S&P 500 Endeks, beş ay arda arda düştükten sonra, Ekim ayında şu ana kadar yüzde 11 yükseldi. Endeks, Avrupalı liderlerin bankalara destek yolunda adımlar atması ve şirket karlarının beklenenden daha iyi çıkması sonucu, Ekim ayı başında ayı piyasası için eşiğini yükseltti. Bu sıçrama, endeksi Ağustos ayından bu yana seyrettiği fiyat bandının üstüne çıkardı.