Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi liderleri bölgenin borç krizinin aşılmasına çözüm bulmak için yarın Brüksel'de biraraya gelmeye hazırlanırken, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ülkede birlik olunması çağrısı yaptı.

Son gelişmeler konusunda Cumhurbaşkanı Karolas Papulyas'a bilgi veren Papandreu, ''Bu kritik bir zaman ve yarın, bizim arzuladığımız ve ortaklarımızın arzuladığı kararlara ulaşacağımızı umuyorum. Bütün siyasi partilerin ve bütün tarafların birlik duygusuyla anlayışlı ve serinkanlı kalmaya devam etmeliyiz'' dedi.

Bankaların, Yunanistan'ın kurtarma paketinin yükünde üzerine düşeni yapması gerektiğini ve ülkesinin reform sözünü yerine getirmede kararlı olduğunu belirten Papandreu, ''Biz Yunanlılar, sadece yükümlülüklerimizi yerine getirmeyi değil aynı zamanda ülkemizi değiştirmek istediğimizi sıklıkla gösterdik'' diye konuştu.

Papandreu, şimdi Avrupa'nın, tüm Avrupa halkları için güvensizlik yaratan borç krizinin derinleşmesini durdurmak için gerekli kararı almasının zamanı olduğunu ifade etti.

Maliye Bakanı Evangelos Venizelos da yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın uzun vadeli borçlarına çözümün, ülkenin sosyal güvenlik fonlarını koruma önlemlerini kapsayacağını bildirdi.