Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Avrasya'nın birlik, bütünlük ve entegrasyonunu savunduğunu, bunun Sovyetler Birliği'nin restore edilmesi olarak algılanmaması gerektiğini bildirdi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya'da yayınlanan ''İzvestia'' gazetesinde yayımlanan makalesinde Avrasya'nın entegrasyonunun, Sovyetler Birliği'nin yeniden canlandırılması olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti.

Sovyetler Birliği'nin yeniden canlandırılmasının asla mümkün olmayacağını belirten Nazarbayev, ''Bunlar geçmişte söyleniyordu, bu konu üzerinden spekülasyonlar yapılıyordu. Bazı kimselerin bu konuda hayalleri vardı. Ancak, bugün Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko'nun da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de benim de böyle bir düşüncem yok'' dedi.

ABD, Kanada ve Meksika'nın, Amerika kıtasında NAFTA'yı gündeme getirdiğini ve birliktelik arayışı içinde olduğunu anlatan Nazarbayev, ''Kimse bu konuyu eleştirmiyor, kimse bunun altında emperyalist emeller aramıyor. Aynı şey Avrasya'da neden olmasın'' ifadelerini kullandı.

2009 yılından bu yana Kazakistan, Belarus ve Rusya'nın tek ekonomik alan oluşturma çalışmalarının devam ettiğini, bu yılın sonuna kadar bu konudaki yasal sıkıntıların tamamen giderileceğini anlatan Nazarbayev, 1 Ocak 2012'den itibaren de bunun adımlarının atılacağını kaydetti.