Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya'da enflasyon önceki çeyrekte yavaşladı. Enflasyondaki yavaşlama, traderların Avustralya Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta faiz indireeğine yönelik pozisyonlarıyla birlikte Avustralya dolarına daha da değer kaybettirdi.

Pasifik ülkesi Avustralya'da tüketici fiyatları, beklenti dahilinde önceki 3 ayda yüzde 0.6 yükseldi. Enflasyon, bir önceki çeyrekte de yüzde 0.9 hızlanmıştı. Çekirdek enflasyon ise beklentilerin altında geldi.

Bu rakamların oldukça düşük olduğunun altını çizen Westpac Banking Corp.'un ekonomistlerinden Bill Evans, Avustralya ekonomisinde birçok zayıflığın olduğunu belirtti.

Yatırımcıların Avustralya Merkez Bankası Başkanı Glenn Stevens'ın 1 Kasım'da faizleri yüzde 4.75'in altına indireceğine yönelik spekülasyonlarıyla 3 yıllık tahvillerin getirisi 1 ayın en büyük düşüşüne işaret etti. Avrupa'daki borç krizinin küresel ekonomik görünümü karartması, Avustralya'da kredilerdeki düşük talep ve manavların fiyatları düşürmesi fiyatlardaki artışı yavaşlattı.

Avustrala doları raporun ardından 1.0430'dan 1.0376 seviyesine geriledi. 3 yıllık hazine kağıtları, getirilerin 19 baz puan düşmesinin etkisiyle yüzde 3.73'e yükseldi.