PİYASALAR ABONE OL

ABD'den gelen dayanıklı tüketim malları siparişlerinin beklentinin üzerinde artışa işaret etmesi ve Almanya'da parlamentonun alt biriminin Avrupa Kurtarma Fonu'nun (EFSF) genişletilmesini onaylaması üzerine hisse senetleri ve euro değer kazandı. Metaller ise Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun parasal genişlemeye gideceğinin speküle edilmesiyle destek buldu ve ralli yaptı. Hazine kağıtları geri adım attı.

Standard&Poor's 500 Endeksi, dünkü yüzde 2'lik düşüşünün ardından bugün yüzde 0.9 artışla 1,239.61 puana yükseldi. Stoxx Euorpe 600 Endeksi yüzde 1.1 değerlenirken,  gelişen piyasalar da kazançlarını 4. gününde de artırdı. Euro, dolar karşısında yüzde 0.4 primle 1.3956 seviyesine çıktı; ABD'nin 10 yıllık  hazine kağıtlarının getirisi 4 baz puan düşüş kaydederek yüzde 2.16'ya geriledi. Bakır ise yüzde 5 yükseldi.

Avrupa'daki hisseler, Alman yasa koyucuların 440 milyar euro değerindeki Avrupa Kurtarma Fonu'nun (EFSF) genişletilmesi planına onay vermesinin ardından seans içi zirvelerine ulaştı. Avrupalı liderler Yunanistan'ın 2. kurtarma paketini görüşmek üzere, 21 aydan bu yana 14. krizle mücadele zirvelerine hazırlanıyor.

ABD'de ulaşım araçları hariç dayanıklı mal siparişleri Eylül'de son 6 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Çin Başbakanı Wen Jiabao ise Çin'in ekonomi politikasının ihtiyaçlar dahilinde düzenleneceğini açıklarken, Çin sanayi bakanlığı da ufak ölçekli şirketler için teşvik edici politikalar üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Avrupa Birliği zirvesinde büyük bir hayal kırıklığının olabileceğini vurgulayan Londra'dali Evolution Securities'in sabit gelir birimi müdürü Gary Jenkins, "ancak genel bir anlaşma sağlansa da piyasalar bunu iyi algılayabilir" dedi.

Advertisement