Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc., yatırımcıların Avrupa'daki borç krizinin çözümüne yönelik iyimserliklerinin artmasıyla, gelişen piyasalarda ikinci kez giriş ağırlıklı bir hafta yaşandığını söyledi.

EPFR Global'in verilerine dayanarak Citigroup analisti Markus Rosgen tarafından hazırlanan raporda, gelişen piyasa hisseleri fonlarına 26 Ekim'de sonlanan haftada 1 milyar dolarlık giriş olduğu belirtiildi. Japonya hariç Asya'daki girişler, toplam girişlerde en büyük orana sahip olurken, Latin Amerika, Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan çıkışlar görüldü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 13 değer kaybetti. Endeks, ortalama tahmini fiyat kazançlarının altında, 10.7 katından fiyatlanıyor. Endeks bugün yüzde 1.4 değerlenmeyle 1,007.47 puana yükseldi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 4 Ekim'den bu yana Avrupalı liderlerinbu hafta anlaşma sağlaması ve Çin hükümetinin parasal sıkılaştırmanın sonuna gelindiğinin sinyalini vermesinin etkisiyle yüzde 21 artış kaydetti.

Gelişen piyasaların, gelişmiş piyasaları sollamasını beklediklerini belirten JP Morgan Chase&Co.'nun Asya ve Gelişen Piyasalar stratejistlerinden Adrian Mowat, geçtiğimiz yılda gelişmekte olan piyasalardaki tüm varlıkların ucuzladığına dikkat çekti.

Barclays Capital'in raporuna göre ise 26 Ekim'de sonlanan haftada gelişen piyasalardaki tahvil fonlarına 135 milyon dolar net giriş oldu.