Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların, Avrupalı liderlerin miktarı genişletilen kurtarma imkanına nasıl fon sağlayacaklarını açıklamadan önce hisse alımlarında isteksiz olmalarından dolayı satıcılı seyrediyor. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de düştü.

En büyük rüzgar türbini üreticisi Vestas Wind Systems A/S, Almanya'daki yeni tesislerinde üretim artışının geciktirilmesi sonrası, bu yılki ve faiz ve vergi giderleri öncesi glir ve marjlar için tahminlerinin düşürmesine bağlı olarak yüzde 21 geriledi. Valıklar bakımından İngiltere'nin ikinci büyük bankası Barclays Plc, üçüncü çeyrek vergi öncesi karının analistlerin beklentilerini aşmasının ardından yüzde 2.8 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 düşerek, Londra saati ile 08:36'da 246.72 puana indi. Endeks, Euro Bölgesi liderlerinin borç krizi ile mücadele için kurtarma fonunu genişletme kararı sonrası 27 Ekim'de yüzde 3.6'lık bir ralli yapmasının ardından 28 Ekim'de yüzde 0.2 gerilemişti. Endeks geçen hafta yüzde 4.2 yükseldi ve haftalık çıkışlarını beşinci haftaya da taşıdı.

 London Capital Group'tan trader Jonathan Sudaria, "Traderların, daha detaylı bilgiye sahip olmadan, Perşembe günü olduğu gibi risk alma ihtimai düşük," dedi ve Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası'nın basın toplantısı ve G20 toplantısı ile birlikte, traderler beklemede kalabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Aralık vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.9 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 2.6 ile bir ayı aşkın sürenin en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.