Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Yunanistan'ın Avrupa Birliği (AB) ile varılan yardım anlaşmasını referanduma götürme kararına ilişkin, ''Yunanistan'ınki belirsizliği tetikleyen beklenmedik bir seçimdir'' değerlendirmesinde bulundu.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin başbakanlık resmi internet sitesinden yapılan açıklamasında, krize ilişkin herhangi bir şüpheye yer olmadığının altı çizilerek, Avrupa'yı etkisi altına alan ekonomik krizin, Berlusconi ve kurmayları Başbakan Yardımcısı Gianni Letta, Ekonomi Bakanı Giulio Tremonti tarafından yakından takip edildiği belirtildi. Berlusconi'nin, Avrupalı mevkidaşları ve diğer ilgililerle sürekli iletişim halinde olduğu ifade edildi.

Yunanistan'ın geçen haftaki AB zirvesinde alınan kararları halk oylamasına götürme kararının piyasaları olumsuz etkileyeceğine ve kararın Fransa'nın Cannes kentinde yapılacak G-20 zirvesi öncesi gelmesine dikkati çeken Başbakan Berlusconi, referandum kararını, ''Yunanistan'ınki belirsizliği tetikleyen beklenmedik bir seçimdir'' sözleriyle değerlendirdi.

Bu arada, İtalya'nın eski Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin bugün başkanlık koltuğuna oturduğu Avrupa Merkez Bankası'nın da piyasaları rahatlatmak üzere İtalyan tahvilleri aldığı belirtiliyor.

Yunanistan'ın kararı, Milano Borsası'nda yüzde 7'lik bir düşüşe neden oldu.