Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla işleri yoğunlaşan bıçakçıların yüzleri gülüyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler Bursa'nın İnegöl ilçesindeki bıçakçılar fazla mesai yapıyor.

Gecenin geç saatlerine kadar ellerindeki işi bitirmeye çalışan bıçakçılar, yılda bir kez karşılaştıkları bu yoğunluğun mutluluğunu yaşıyor.

İnegöl'de 58 yıldır bıçakçılık yapan Mustafa Gürbaş, yıl boyunca bıçaklarını biletmek için getirenlerin sayısının çok az olduğunu söyledi.

Bayram öncesindeki 5 günde ise inanılmaz yoğunluk yaşadıklarını ifade eden Gürbaş, ''Bu beş günde 500'ün üzerinde bıçak biliyoruz. Bir yılda kazandığımızı bu beş günlük zaman diliminde elde ediyoruz. Birçok bıçak, bayramdan bayrama kullanılıyor. Evlerde saklanan bu bıçaklar, yıldan yıla biletiliyor'' dedi.

Babasının 70 yıl sürdürdüğü mesleği kendisinin de 58 yıldır yaptığını dile getiren bıçak ustası Gürbaş, her türlü bıçakları 2 lira karşılığında bilediklerini, gelirlerinin fazla olmadığını anlattı.

Gürbaş, 10 yaşından beri bıçakçılık yaptığını anlatarak, ''İyi bir bıçak, çeliğinden belli olur. Bu dönemde küçük bir makine edinen herkes sokak aralarında bıçak biliyor. İşin ehli olmayan kişiler, bıçağı bilerken ya ömrünü azaltır ya da köreltir'' dedi.