Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Fed'in son politika duyurusunu açıklamaya hazırlanması ile birlikte, iki aya yakın sürenin en güçlü üç günlük düşüşünün ardından değer kazandı. ABD endeks vadeli kontratları yükselirken, Asya hisse senetleri değer kaybetti.

Denizcilik endüstrisine uydu hizmetleri sağlayan en büyük şirket olan Inmarsat Plc, karının artmasının ardından yüzde 5.7 değer kazandı. Daimler AG, sahibi olduğu Mercedes-Benz markasının satışlarının ABD'de geçen ay Bayerische Motoren Werke AG'nin satışlarını aşmasının ardından yüzde 1.7 prim yaptı. BHP Billiton Ltd., bakır fiyatlarının iki günlük düşüşünün ardından yükselmesinin desteği ile, madencilik şirketlerindeki yükselişlere öncülük etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 yükselerek, Londra saati ile 08:05'te 237.08 puana ulaştı. Endeks dün, Yunanistan'ın son kurtarma paketini halk oylamasına sunacak olmasının ülkenin temerrüte düşebileceği endişelerini artırması sonucu, son beş haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirmişti.

London Capital Group traderı Jonathan Sudaria, "Avrupa piyasaları, FOMC'tan yumuşak bir söylem çıkabileceğine yönelik spekülatif umutların etkisi ile yükseliyor" dedi.

Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistler, Fed'in bugünkü toplantısında muhtemelen yeni bir büyük çaplı varlık alışı planları yapabileceğini, ancak bugün bir kararın açıklanmasının beklenmediğini kaydediyorlar. 26-31 Ekim arası 42 ekonomiste dayandırılan ankete göre, katılımcıların yüzde 69'u Başkan Ben S. Bernanke'nin üçüncü tur parasal genişlemeye (QE3) gidebileceği, yüzde 36'nın ise bu hareketin gelecek yılın ilk çeyreğinde olabileceği tahmininde bulunuyor.