Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de özel sektör istihdamının beklentinin üzerinde gelmesinin ardından ve ABD Merkez Bankası'nın faiz toplantısının sonuçlarını açıklamasının öncesinde ABD'de hisseler yükseldi.

Bank of America Corp. ve Citigroup Inc., yatırımcıların dikkatlerini Avrupa'nın Yunanistan'ın kurtarma paketini kabul etmesi için çabalarını artırmasına çevirmesiyle yüzde 2.2 primlendi ve finansal şirketler arasındaki yükselişe öncü oldu. Freeport-McMoRan Copper&Gold Inc. ve Halliburton Co., emtiadaki yükselişin etkisiyle yüzde 2.1 desteklendi. MasterCard Inc., geçtiğimiz çeyrekte beklentinin üzerinde kâr etmesi üzerine yüzde 7.8 değer kazandı.

Önceki 2 günde 3 Ekim'den bu yana en sert kayıplarını vererek yüzde 5.2 düşen S&P 500 Endeksi, bugün yüzde 1.4 kazançla 1,234.84 puana çıktı. Dow Jones Endeksi ise yüzde 1.2 değerlenerek 11,796.76 puana yükseldi.

"ABD ekonomisinde bazı yaşam belirtileri görüyoruz" diyen Oakbrook Investments'ın yöneticilerinden Peter Jankovskis, ekonomik raporların ilerlemeye işaret etmesinin ardından Fed'in 3. tur tahvil alım programı açıklamasına şaşıracağını söyledi. Jankovskis, "Avrupa'dan kaynaklanan bu kadar belirsizlik varken, Fed'in neden daha fazla belirsizlik eklemeye çalıştığını anlamıyorum" dedi.