KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) beklenmedik bir şekilde politika faizini 25 baz puan düşürerek yüzde 1.25'e indirmesinin ardından kazançlarını genişletti.

Gösterge endeks Stoxx 600 yüzde 2.3 yükselerek, Londra saati ile 12:49'da 242.76 puana çıktı. Endeks gün içinde yüzde 1.5 kadar düşüş göstermişti.

Avrupa Merkez Bankası, İtalya ve İspanya'nın borçlanma maliyetlerinin, Avrupalı liderlerin Yunanistan'ın para birliğinden çıkabileceği beklentilerini artıracak açıklamalarda bulunmasının ardından yükselmesinin etkisi ile beklenmedik bir şekilde faiz indirimine gitti.

Yeni Başkan Mari Draghi başkanlığında yapılan ilk toplantıda, Avrupa Merkez Bankası yetkilileri, gösterge faizini 25 baz puan indirerek yüzde 1.25'e çekti. Bu karar, Bloomberg News'un anketine katılan 55 ekonomistin 51'in aksi görüşüne göre çıktı.

Hisse senetleri, Avrupa Merkez Bankası kararı öncesi, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun istifa edeceği ve kurtarma paketi için planlanan referandumun gerçekleştirilmeyeceği haberleri ile yükdelmişti.

 

Advertisement