Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York'un önemli bulvar gazetelerinden New York Post, ''Artık Yeter'' başlığını atarak New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'e, Wall Street protestocularının 17 Eylül'den bu yana kaldıkları Zuccotti Parkından çıkartılmaları çağrısında bulundu.

Gazetenin başyazısında, ''Artık zaman doldu, Zuccutti Parkı serserileri söyleyeceklerini söylediler ve aşağı Manhattan'ı çöplüğe çevirdiler. Artık gitmeleri gerek. Ya kendileri çadırlarını toplayıp kendileri gönüllü gider, ya da New York polisi devreye girer ve parkı boşaltır'' denildi.

Başyazıda, protestocuların artık Zuccutti Parkı'ndan çıkmalarının şart olduğu görüşü savunularak, ''Protestocuların Zuccutti Parkı üzerindeki kira süreleri bitti, bu da onların kendi suçu. Başta bankaların kurtarılmasına karşı saygın bir protesto olarak başlayan bu protesto en sonunda deliler ve suçlular tarafından ele geçirildi'' ifadesine yer verildi.

New York Post'un, protestocuların Zuccutti Parkı'ndan çıkmaları gerektiğinin sürekli vurgulandığı başyazısında, ''Wall Street'i İşgal Et'' protestocularının parkı kirlettikleri, aşırı gürültü yaptıkları, uyuşturucu kullandıkları, aralarında suçluların ve evsizlerin fazlalaştığı belirtildi.

Gazete, parkın sahibi olan Brookfield şirketinin de çaresiz kaldığını, ancak bu kabusun sona ermesini asıl onların istediği yorumunu yaparak bu kapsamda devreye New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'ün girip liderlik göstermesi gerektiğini ve protestoculara ''Artık parti bitti, dağılın demesi'' gerektiği yorumunu yaptı.

Gazete protestocuların parktan ayrılmayı istemeyeceklerinin de bilindiğini belirterek, o zaman belediye başkanının devreye New York Emniyet Müdürlüğünü sokması gerektiğini ve o günün de çok yakında olmasını dilediğini ifade etti.