Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların İtalya'da Başbakan Silvio Berlusconi'nin halen çoğunluğa sahip olup olmadığını gösterecek bütçe oylamasının sonuçlarını beklemeleri ile birlikte yükseldi. Bu hareket sonucu, gösterge endeks Stoxx Europe 600, iki günlük düşüşün ardından yukarı yönde hareket etti. ABD endeks vadelileri de yukarı yönde hareket ederken, Asya hisseleri satıcılı seyretti.

Vodafone Group Plc, karının analistlerin tahminlerinden daha iyi çıkması ile birlikte tüm yıl için kar tahminini yükseltmesinin ardından yüzde 3.3 değer kazandı. Repsol YPF SA, Arjantin'deki rezervlerinin tekrar yerine koyulabilir olduğu tahmininde bulunmasının etkisi ile yüzde 5.7 yükseldi. Fransa'nın ikinci büyük bankası Societe Generale SA ve İngiltere'nin en büyük mortgage bankası Lloyds Banking Group Plc'nin her ikisinin de yüzde 7'nin üzerinde değer kazanması ile birlikte banka hisselerinde yükselişler görüldü.

Stoxx 600Endeksi yüzde 1.5 yükselerek, Londra saati ile 13:33'te 242.12 puana çıktı. Gösterge endeks, İtalya ve İspanya ekonomilerinin borç krizinden korunabileceği beklentilerine bağlı olarak, 22 Eylül'de gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 13'lük bir ralli gerçekleştirdi.

Kopenhag'da Nordea Private Banking'den şef hisse senedi danışmanı Lars Mogeltoft, "Berlusconi giderse, biraz siyasi sıkıntı olur, ancak piyasalarda bir rahatlama soluklanması olur" dedi.

Dikkatlerin Yunanistan ve İtalya üzerinde toplanması ile birlikte, piyasalarda önemli dalgalanmaların devam etmesi bekleniyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 düşerekn, Aralık vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.5'lik çıkış gerçekleştirdi.