Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya tahvilleri, ülkenin bütçe kısıntılarını uygulaması konusunda baskı altında kalması ve Başbakan Silvio Berlusconi'nin istifa çağrılarının arttığı bir ortamda parlamento oylaması ile karşı karşıya kalması ile birlikte değer kazandı. tahvil faizleri, bu hareketin ardından, rekor seviyeden gevşedi.

Almanya hazine tahvilleri, hisse senetlwerindeki yükselişler ve ihracatın Eylül ayında beklenmedik bir şekilde, ikinci ayda da yükselmesinin ardından, üç günde ilk kez değer kaybetti. Avrupa lideleri dün Yunanistan'dan, 8 milyar euroluk (11 milyar dolar) yardım dilimini alabilmesi için, kemer sıkma tedbirleri konusunda yazılı bir mutabakat vermesini ve İtalya'dan açığını daraltmak için tedbirleri onaylamasını istediler.

Londra'da Credit Agricole SA'dan sabit getirili menkuk kıymetler stratejisti Peter Chatwell, "Berlusconi giderse, iyi bir risk işlemleri ortamı oluşabilir," dedi ve "Alman tahvillerinde iyi satışlar görebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

10 yıl vadeli İtalya tahvillerinin faizi iki baz puan ya da 0.02 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 14:01'de yüzde 6.63'e indi. Bu kağıdın faizi güniçinde yüzde 6.74'e kadar çıkarak rekor seviyeyi görmüştü. 10 yıl vadeli İtalyan ve Alman tahvillerinin faizleri arasındaki fark, 496 baz puana kadar çıktıktan sonra 481 baz puana geriledi. Eylül 2021'de vadesi dolacak yüzde 4.75 faizli tahvilin fiyatı 0.105 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 1.05 euro yükselerek 87.225'e çıktı. İki yıl vadeli İtalyan tahvilinin faizi de iki baz puan düşerek yüzde 6.08'e geriledi. Bu kağıdın faizi bugün yüzde 6.28'e kadar çıkarak, euroya geçiş tarihi olan 1999'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.