Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin Hazine Bakanı Timothy F. Geithner, Avrupa'nın küresel büyüme karşısındaki en büyük tehdit olmaya devam ettiğini ve bölgenin bir an önce finansal istikrarı sağlamak üzere harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Honolulu'daki Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği konferansına katılan Geithner, Asya Pasifik ülkelerinin hepsinin Euro Bölgesi'ndeki krizden direk olarak etkilendiğini belirterek, bu ülkelerin Avrupa'dan kaynaklanacak risklere karşı büyümelerini güçlendirmeleri gerektiğini savundu.

Avrupalı maliye bakanları bu haftanın başlarında, özellikle Yunanistan ve İtalya'yı etkileyen borç krizini kontrol altına almayı hedefleyen kalıcı kurtarma fonu Avrupa İstikrar Mekanizması konusunda anlaşmayı başaramadı. IMF Başkanı Christine Lagarde da bu hafta dünya ekonomisinin "tehlikeli bir dönemde" olduğuna dikkat çekti.

Dünkü konferansta Geithner, "ABD, kendi krizini aşmaya çalıştığı, Avrupa'da da yavaş büyüme sorunları öne çıkarken, Asya ekonomilerinin iç talep büyümesini sürdürmek için uğraşması gerekiyor ki; küresel büyümeye katkı sağlayabilsin" dedi.