Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse sentleri, İtalyan Hazine tahvillerinin, bugün yeni hükümet açıklanmadan önce, değer kazanması ve bunun sonucu, Euro Bölgesi'nin ikinci en büyük borç yüküne sahip ülkesinin 10 yıl vadeli tahvilinin faizinin düşmesinin desteği ile değer kazandı.

Vivendi SA, üçüncü çeyrek karının tahminlerden daha iyi çıkmasının etkisi ile yüzde 3.5 prim yaptı. 32 ülkede iş yapan insan kaynakları şirketi Michael Page International Plc, HSBC Holdings Plc'nin hisse tavsiyesini yükseltmesinin desteği ile değer kazandı. Avrupa'nın en büyük ikinci yarı iletken üreticisi Infineon Technologies AG, satışlarının 2012'de düşeceğini açıklamasının ardından yüzde 4.6 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek, Londra saati ile 09:08'de 238.37 seviyesine çıktı. Gösterge endeks, Avrupalı politika yapıcılarının Yunanistan'ı iflasın eşiğine getiren krizi kontrol altına almada zorlanmaları ve bölgedeki yüksek borçlu ülkelerin tahvil faizlerindeki hızlı yükselişlerin etkisi ile, 17 Şubat'ta gördüğü bu yılın zirvesinden yüzde 18 düştü. Aralık vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı fazla bir değişiklik göstermezken, MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 1.2 geriledi.

Londra'da Market Securities'ten şef Avrupa stratejisti Stephane Ekolo, "Piyasa katılımcıları Ab krizine çözüm konusunda umutlarını yitirmek istemiyor. Zira AB, kurtarma fonunu genişletmeye yönelik araçlar üzerinde odaklanmasını sürdürüyor" dedi.

İtalyan hazine tahvilleri değer kazandı ve 10 yıl vadeli kağıdın faizi 29 baz puan düşerek, Londra saati ile 09:04'te yüzde 6.78'e indi.