Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası'nın Avrupa'daki mali krizi sonlandırmak için liderlerin yeterli ve net bir stratejisi olmadığını açıklamasının ardından bakır fiyatları geriledi.

Merkez Bankası yetkilileri "Avrupalı yetkililerin krizi çözümlemek konusundaki başarısızlığı, dünya ekonomisi için 'belirgin negatif etkilere' neden olabilir" ifadesini kullandı. Bugün Euro dolar karşısında üçüncü günde de düşerken ABD hisse senetleri de değer kaybetti.

Standard Bank'ta analist olan Leon Westgate, "Bakır dış faktörlerden yön bulmaya devam ediyor. Avrupa'da süren durum fiyatlardaki etkisini sürdürüyor" dedi.

Mart teslim bakır kontratı New York Comex'te yüzde 1.7 değer kayebderek 3.4585 dolar/lb oldu. 3 ay vadeli bakır, Londra Metal Borsası'nda yüzde 0.9 değer kaybetti ve ton başına 7,617 dolardan işlem gördü.

Euro dolar karşısında 5 haftanın en düşük seviyesine inerken dolar üzerinden fiyatlanan metaller daha pahalı hale geldi. Bugün Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Euro Bölgesi'nin sistemik krizle karşı karşıya olduğunu söylemişti.

Bugün Londra'da alüminyum ve kurşun fiyatları gerilerken çinko, kalay ve nikel fiyatları ise yükseldi.