Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''ABD'nin Hollywood'u, Hindistan'ın Bollywood'u varsa biz de Turkeywood'u kurarız. Bu konuda Sinema İhtisas Bölgesi çalışmaları başlattık'' dedi.

Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP) ile Uluslararası Hindistan Film Akademisi (IIFA) ve Hindistan Yapımcılar Birliği arasında işbirliğini geliştirmek için iyi niyet anlaşması imzalandı. Anlaşmayı Hindistan Yapımcılar Birliği Başkanı Ramesh Sippy ile TESİYAP Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Tuşunel imzaladı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İmza törenindeki konuşmasında, Türk film sektörünün gelişmesine vurgu yaparak, Türkiye'de izlenen filmlerin yüzde 60'ının yerli yapım olduğunu söyledi.

Bollywood ile Türk sinema sektörünün işbirliğinin iki ülke sinema sektörüne de katkı sağlayacağını kaydeden Çağlayan, ''ABD'nin Hollywood'u, Hindistan'ın Bollywood'u varsa biz de Turkeywood'u kurarız. Bu konuda Sinema İhtisas Bölgesi çalışmaları başlattık'' dedi.

Hindistan Yapımcılar Birliği Başkanı Ramesh Sippy de bu anlaşmayla iki ülke arasında eğlence sektöründe ortak işler için önemli bir adım atıldığını söyledi.

Sippy, ''Bollywood Türkiye'ye gelecek. Birlikte çalışmanın çok verimli olacağına biz de inanıyoruz'' diye konuştu.

İmza töreninin ardından Çağlayan, katılımcılara badem ezmesi ikram etti.



-Turizm işbirliği anlaşması imzalandı-



Film sektöründeki anlaşmanın ardından Hindistan ve Türkiye arasında turizm sektöründe de anlaşma imzalandı.

Türk-Hindistan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak ve Hindistan Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı İkbal Mulla arasında imzalanan anlaşmaya göre, gelecek yıl Hindistan Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği, kongresini 1500 operatörün katılımıyla Türkiye'de yapacak.