Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'daki borç krizinin sıçrayacağı korkusu sebebiyle yatırımcının güvenli limana sığınma isteği sonucu altın 2 ayın en kötü haftalık performansını yarıda kesti, son üç günde ilk kez yükseliş kaydetti.

Külçe altının onsu yüzde 0.3 değer kazanarak 1,726.28 dolara çıkarken Singapur'da ise yüzde 0.6 kaybını terse çevirerek yerel saat ile 12.10'da 1,724.80 dolardan ulaştı. Altın dün 1 kasımdan beri en düşük seviye olan 1,710.50 dolardan işlem gördü. New York Comex'teki aralık vadelileri yüzde 0.3 tırmanarak 1,725.5 dolar oldu.

"Altın hala daha yeterince çekici bir güvenli liman." diyen Haitong Futures Co baş yatırım danışmanı Tao Jinfeng, "Altının son performansı güçlü dolardan kaynaklanıyor." yorumunda bulundu.

Doların 6 majör para birimi karşısında yüzde 1.6 değer kazanması ile külçe altın yüzde 3.5'lik kayıpla 23 eylül sonlu haftadan beri en kötü düşüşünü yaşadı. Euro ise Avrupalı poltikacıların borç krizini büyük ekonomilere sıçramadan bitiremeyecekleri endişesi ile dolar karşısında üst üste 3 haftalık kayba hazırlanıyor.