Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın ekonomiyi desteklemek için borçlanma maliyetlerini daha da düşürmeye yönelik adımlar atacağına ilişkin spekülasyonun üzerine, dolar önemli paraların çoğunluğu karşısında zayıfladı.

Dolar Endeksi, bugün açıklanacak olan ve düşüş kaydetmesi beklenen 2. el konut satış verilerinin öncesinde geri adım attı. New York Fed Başkanı William C. Dudley dün merkez bankasının ekonomiyi desteklemek için yapabileceklerinin daha bitmediğini savundu. Avrupalı siyasilerin bölgedeki borç krizinin İspanya, İtalya ve Fransa'ya yayılmasını önleyemeyeceğine dair endişelerin etkisiyle euro, yen karşısında 2. haftasında da düştü.

Parasal genişlemeye gitmenin Fed'in seçeneklerinden biri olduğunu, piyasa hareketlerinin de bunun yansıttığını belirten Tokyo'daki Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ LTd.'ın analistlerinden Teppei Ino, parasal genişlemenin speküle edilmesinin doları zayflattığını söyledi.

Dolar, euro karşısında yüzde 0.1 düşüşle 1.3476 seviyesine geriledi ve bu haftaki kazançlarını yüzde 2 ile sınırladı. Dolar, yen karşısında da yüzde 0.1 değer kaybetti ve 76.89 seviyesine düştü. Euro/Yen paritesi ise 103.63'ten işlem gördü ve bu hafta yüzde 2.3'lük düşüşe işaret etti.

ABD'nin en çok ticaret yaptığı ülkelerin para birimleri karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi yüzde 0.1 düşüşle 78.21 puana geriledi ve bu haftaki kazançlarını azaltarak yüzde 1.7'ye çekti.

ABD'de bugün açıklanacak olan Ekim ayına ait 2. el konut satışlarının yüzde 2.2 düşüş kaydetmesi bekleniyor.