Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu IMF, Avrupa Birliği ile ortak olarak hazırladıkları Yunanistan'ın 110 milyar euroluk kurtarma paketinin bir sonraki dilimini, paketin öngördüğü programlar konusunda geniş bir siyasi destek görmeden bırakmayacağını açıkladı.

"Birlik hükümetinin şimdi ekonomik programın uygulanması konusunda çaba göstermesi ve bu görevi üstlenmesi önemli" ifadelerini kullanan IMF Sözcüsü David Hawley, "programa ilişkin geniş siyasi desteğin sağlanmasının ardından, biz de bir sonraki kredi diliminin ödenmesine yönelik çalışmalarımızı tamamlayıp, ödemeyi yaparız" dedi.

Eski Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Yunanistan'ın şu anki teknokrat başbakanı Lukas Papademos, bütçe önlemlerini uygulamak ve 2. kurtarma paketini garantilemek üzere 3 ay sürecek  olan görevini aldı. Yunanistan Hükümeti, Aralık'ın ortalarında 8 milyar euroluk kredi dilimini alabilmenin yollarını arıyor.

Hawley, IMF'nin 2.2 milyar euroluk kısmını ödeyeceği 8 milyar euroluk kredi diliminin ödenmesi için Yunanistan'dan siyasi destek görmeyi talep ediyor.