Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin yavaş büyümesine ilişkin endişelerin yatırımcıları kasıp kavurmasının yalnızca birkaç ay sonrasında analistler, ABD ekonomisinin 2011'in son çeyreğinde son 18 ayın en hızlı büyümesini kaydedeceğini öngördü.

JP Morgan Chase&Co.'nun ekonomistleri ABD ekonomisinin son çeyrekteki büyüme beklentisini yüzde 2.5'ten yüzde 3'e yükseltti. St. Louis'deki makroekonomik danışmanlar, Kasım ayının başında 4.çeyrekteki büyüme tahminini yüzde 2.9'den yüzde 3.2'ye; Morgan Stanley&Co. da yüzde 3'ten yüzde 3.5'e çıkardı.

Boston'daki State Street Global Markets'ın sabit gelir stratejistlerinden John Herrmann, tüketim, şirket harcamaları ve yerleşim yatırımlarının GSYH'nin 4. çeyrekte yüzde 3.3 büyüyeceğine işaret ettiğini söyledi. Hermann, bu ayın başlarında 4. çeyreğe büyüme tahminini yüzde 2.4 belirlemişti.

New York'taki Deutsche Bank Securities'in ABD baş ekonomisti Joseph LaVorgna da dördüncü çeyrekten yüzde 3 oranında bir büyüme beklemesine rağmen, büyümenin yüzde 4'ü bulması hâlinde şaşırmayacağını söyledi. LaVorgna, güçlenen ekonominin, Avrupa'ya ilişkin endişelerle baskılanan ABD'deki hisse fiyatlarını da destekleyeceğini savundu.

ABD ekonomisi 3. çeyrekte yıllık bazda yüzde 2.5 büyümüştü.