Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, bugün açıklanacak olan ve ekonomistlerin son üç ayın en hızlı yükselişini göstermesini beklediği ABD öncü göstergeler endeksi verisi öncesi değer kaybetti ve dört günlük yükselişini tersine çevirdi. Öncü göstergeler verisi, beklendiği gibi güçlü çıkarsa, ABD ekonomisinin toparlanmakta olduğu yolundaki görüşler daha da güçlenecek.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi haftalık kazançlarını geri verdi. Zira bu tahvillerin faizinin rekor düşük seviyenin yalnızca 30 baz puan uzağında olması, Avrupa liderlerinin borç krizine çözüm bulmakta güçlük çekmelerine karşın, cesaretlerini kırdı. ABD'de Conference Board'un açıkladığı ve önümüzdeki üç ila altı ay için görünümü gösteren öncü göstergeler endeksinin, Eylül ayındaki yüzde 0.2'lik yükselişin ardından Ekim ayında yüzde 0.6 artması bekleniyor.

Edinburgh'da RIA Capital Markets sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Nick Stamenkovic, "10 yıl vadeli Hazine kağıdı faizi son dönemde yüzde 2'nin altında kalmakta zorlandı. Zira son veriler ABD'de resesyon şansının az olduğunu işaret ediyor" dedi ve "Ancak Avrupa'daki tansiyon Hazine tahvillerine iyi destek veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

10 yıl vadeli Hazine tahvilinin faizi beş baz puan ya da 0.05 yüzde puanı yükselerek, New York saati ile 07:33'te yüzde 2.01'e yükseldi. Kasım 2021'de vadesi dolacak yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 15/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 4.69 dolar düşerek 99 28/32'ye geriledi. 10 yıl vadeli tahvillerin faizi bu hafta 4 baz puan düştü.