Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı (BTK) Tayfun Acarer, Bloomberg HT'de "Günden Kalanlar" programına konuk oldu. Acarer, güvenli internet uygulamasının başladığı 4 günden bu yana 40 bin kullanıcının yeni uygulamaya geçtiğini bildirdi.

Yeni uygulamaya isteyenlerin geçmeye devam ettiğini, istemeyenlerin ise konumunu devam ettirdiğini vurgulayan Acarer, "Herkes filtrenecekgibi spekülasyonlar yapılıyordu. Oysa aradan 4 gün geçti, istemeyenler istemedikleri sürece güvenli interneti kullanmayacaklar" dedi.

Acarer uygulamaya geçilmesinden bu yana sadece 4 gün olduğunu ve şimdiden güvenli internete çok ciddi bir talep olduğunu söyledi. Acarer, "Bu süreçte 40 bin civarında kullanıcı güvenli interneti tercih etti. 9 yılda güvenli internet kullananların sayısı 23 bin kişiydi. Oysa 4 gün bile dolmadan neredeyse ikiye katladı" dedi. Başkan, bu sayının hafta sonunda da artabileceğini ve hızla 100 binleri aşacağını dile getirdi.

"TÜRKİYE NUMARA TAŞIMADA BİR VAKADIR"

Türk halkının yeniliklere çok açık olduğunu ifade eden Acarer, "Dünyada numara taşınabilirliğinde Türkiye bir vakadır. Türkiye'de 65 milyon mobil abone var, bunun 36 milyondan fazlası, yani yüzde 57'si numarasını başka operatörlere taşımış. Dünyada bunun örneği yok. 3G'ye geçiş, geniş banttaki inanılmaz artış, 3G kullanımı Türk halkının genç, dinamik, yeniliği çok seven ülke olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Mobil iletişim sektöründe monopolleşme tehlikesi olduğunu belirten Başkan, sektördeki rekabetin makul olması gerektiğinin de altını çizdi.