Advertisement
HABERLER ABONE OL

''Otobüsten İndim BMW'ye bindim'' adındaki, Baybars Altuntaş'ın kitabı, Steve Jobs'un hayatını konu alan kitabı geçerek en çok satanlar listesinde birinci oldu. 12 gün önce piyasaya çıkan kitap, 6. baskısını yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama tarafından geçen yıl Beyaz Saray'a davet edilen 150 girişimciden biri olan Baybars Altuntaş, girişimcilik başarısını anlattığı ''Otobüsten İndim BMW'ye bindim'' kitabıyla da adından söz ettiriyor.

11 Kasım'da piyasaya çıkan ve kısa sürede en çok satanlar listesinde yerini alan kitap, Michael Moritz'in Steve Jobs'un hayatını konu alan ''Ve Steve Jobs Apple'ı Yarattı'' kitabını da geriden bıraktı.

D&R Müzik ve Kitap Mağazaları'nın kişisel iş ve ekonomi kitapları kategorisinin en çok satan kitabı olan 'Otobüsten İndim BMW'ye bindim'' 12 gün içinde 6. baskıyı yaptı.



-Okuyucu artık Anadolu rüyasının peşinde-



Kitabının başarısını değerlendiren Altuntaş, bu kadar büyük bir ilgiyle karşılaşmayı beklemediklerini söyledi.

Türk okuyucuların yabancı girişimcilerin başarı öykülerini artık okumaktan sıkıldığını ifade eden Altuntaş, ''Ülkemizde Bill Gates ya da Steve Jobs'un başarı öyküleri ilgi çekmiyor. İnsanlarımız Amerikan rüyası yerine Anadolu topraklarında yaşanmış başarı öykülerini, başarılı olmuş girişimcileri dikkate alıyor. Benim kitabımda böyle bir ihtiyacın olduğu döneme denk geldi. Kitabının başarısının sırrını buna bağlıyorum'' dedi.

Altuntaş, kitabıyla okuyucuların içindeki girişimcilik ruhunu tetiklemeyi hedeflediğini vurgulayarak, yabancıların kitaplarında ''Ben yaptım oldu'' fikrini okuyucuya sunarken, kendisinin kitabında ''Baybars bey yaptıysa ben de yapabilirim''i vermek istediğini söyledi.

Aldığı okuyucu yorumlarında ve kitabın satış rakamından Türkiye'de çok sayıda girişimci adayının olduğu sonucuna ulaştığını aktaran Altuntaş, kitabı okuyan birçok girişimcinin kendisine CV'sini gönderdiğini, bunlar arasında ileri de büyük başarılarak imza atacak potansiyele sahip olanların bulunmasının kendisini oldukça mutlu ettiğini dile getirdi.