Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kamu varlıklarının satışından sorumlu Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu Başkanı Kostas Mitropoulos Kathimerini gazetesine verdiği demeçte, bütçe taslağı tahminleri temelinde 2012 yılı için 9,3 milyar euro tutarında özelleştirme gelirinin ''başarılabilir'' olduğunu belirtti.

Almanya'nın bile hafta içinde düzenlediği 10 yıllık tahvil ihalesinin başarısız olmasına dikkati çeken Mitropoulos, ''Ancak gerçek bu tahminlerin doğru olup olmadığını gösterecek. Satış yapabilmek için alıcı olması gerekiyor. Bu (zor ekonomik) durum sürerse o zaman şüphesiz varlıklarımızı satacak birilerini bulmak bizim için zor olacak'' dedi.

Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonunun (IMF) geçen yıl Yunanistan için hazırladığı 110 milyar euroluk kurtarma paketine göre, Atina hükümeti, rekabet edemez durumdaki ekonomide reform yapmada ciddi olduğu ve maliyeti paylaşacağı konusunda Yunanistan'a kredi sağlayanları ikna etmek için 2015 yılına kadar 50 milyar euro tutarında kamu varlığı satmayı kabul etmişti.

Yunanistan'ın bu yıl özelleştirme gelirlerinin sadece 1,8 milyar euro olması bekleniyor.

Yunanistan ekonomisi dört yıldır resesyonda bulunuyor. Bütçe taslağında, bu yıl yüzde 5'den fazla daralması beklenen ekonominin gelecek yıl da yüzde 2,8 oranında küçüleceği öngörülüyor.