Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Arap Birliği, Suriye'ye yaptırımları kabul etti.

Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanan Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısında kabul edilen yaptırımlar arasında mal varlıklarının dondurulması, Suriye Merkez Bankası ile yapılan anlaşmaların ve yatırımların durdurulması da bulunuyor.

Dışişleri Bakanları toplantısına başkanlık eden Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad Bin Casım, düzenlenen basın toplantısında, Arap Birliği yaptırımlarını 22 üye ülkenin 19'unun desteklediğini söyledi.

Casım, Arap Birliği'nin Suriye konusunda başarısız olması durumunda soruna yabancıların müdahale etmesinden kaygı duyduğunu ifade etti.

Arap Birliği Dönem Başkanı Katar'ın Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim Ettani, Suriye için kabul edilen tedbirlerin derhal yürürlüğe gireceğini söyledi.

Şeyh Hamad, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısından sonra yaptığı açıklamada, alınan kararın bugünden itibaren derhal uygulanmaya başlaması gerektiğini belirtti.

Arap Birliği dışişleri bakanları, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı toplantıda, ülkedeki yönetim karşıtlarına karşı aylardır süren sert önlemleri sona erdirecek Arap planını kabul etmeyen Suriye'ye bir dizi ekonomik yaptırımı kabul etmişti.