Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) bir yetkili, Washington merkezli kuruluşun İtalya ile, borç sorunu ile karşı karşıya olan ülke için IMF kredi programı ile ilgili görüşmeler yapılmadığını açıkladı.

IMF yetkilisi, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "İtalyan yetkililerle, IMF finansmanı için bir program üzerinde görüşmeler yok" dedi.

İtalyan La Stampa gazetesinde dün kaynak belirtilmeden verilen habere göre, krizin kötüleşmesi durumunda, IMF italya'ya 600 milyar euroya (798 milyar dolar) kadar kredi sağlamaya hazırlanıyor.

New York'ta Brown Brothers Harriman & Co.'dan Döviz strateji müdürü Marc Chandler, "IMF'in kendi başına böyle bir yardım için kaynağı yok" dedi ve "Ayrıca IMF'in bu dereceye kadar bir kredi kapasitesine çıkabilmesi için bir anlaşmaya varılıp varılamayacağı da belirsiz1 değerlendirmesinde bulundu.

İtalya'nın gösterge tahvili olan 10 yıl vadeli tahvilin faizi, ülkenin ağırlaşan borç yükünü sürdürebileceğine yönelik kuşkuların etkisi ile bu ay yüzde 7'nin üzerine çıktı.

Chandler, "Yaklaşık 600 milyar euroluk bir yardım, mali sıkılaştırma programının uygulanması ve yatırımcıların güveninin yeniden sağlanması için, Monti hükümetine borçlanma piyasalarına girmeden, 12 ila 18 ay kazandırabileceğine dikkat çekti.