Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla il genelinde 69 bin 727 aileye toplam 50 bin 250 ton kömür dağıtımı yapacaklarını söyledi.

Vali Toprak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yoksul vatandaşları desteklemek, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi, sosyal adaletin ve barışın korunması amacıyla kurulduğunu hatırlatarak, bu yıl içinde 70 bin aileye kömür yardımında bulacaklarını söyledi.



-İhtiyaç sahipleri Sosyal Yardımlaşma Vakıfına başvursun

Vakıfların, yaklaşık 25 yıldır muhtaç vatandaşların sığınağı olduğunu, bugüne kadar nakdi, yakacak, eğitim, sağlık, barınma, giyecek ve yiyecek gruplarında muhtaç vatandaşların yardımına koştuğunu vurgulayan Toprak, şöyle dedi:

''Diyarbakır'ın yaşadığı karasal iklimi göz önüne alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yaşanan zorlu kış mevsiminde yoksul vatandaşların ısınma problemlerine çözüm bularak, her yıl düzenli olarak kömür dağıtımı yapıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, muhtaç ailelerin kışı rahat geçirebilmeleri için en az 500'er kilogram olarak kömür dağıtılıyor. Bu kapsamda Bağlar'daki 6 bin 667 aileye 5 bin ton, Yenişehir'deki 4 bin aileye 3 bin ton, Kayapınar'daki 8 bin aileye 6 bin ton ve Sur ilçemizdeki 5 bin 318 aileye de 4 bin ton kömür dağıtımı yapıyoruz. Kömür yardımımız sadece merkez ilçelerle sınırlı değil. Bismil'deki 4 bin aileye 2 bin ton, Çermik'teki 2 bin 500 aileye 2 bin 500 ton, Çınar'daki 2 bin aileye 2 bin ton, Çüngüş'teki 1000 aileye bin ton, Dicle'deki 3 bin aileye bin 500 ton, Eğil'deki 500 aileye 500 ton, Ergani'deki 16 Bin 742 aileye 11 bin ton, Hani'deki 7 bin aileye 3 bin 500 ton, Hazro'daki bin 500 aileye 750 ton, Kulp'taki 3 bin aileye 3 bin ton, Lice'deki 500 aileye 500 ton ve Silvan ilçesindeki 4 bin aileye 4 bin ton kömür dağıtılıyor. Kömür yardımından faydalanmak isteyen muhtaç sahibi vatandaşlarımız vakıflara başvuru yapmasını istiyoruz.''



-Kükürt oranı düşük Tavşanlı kömürü dağıtılacak

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla, Diyarbakır ve ilçelerinde bu yıl toplam 69 bin 727 aileye 50 bin 250 ton kömür dağıtımı yapılacağını kaydeden Toprak, ''Vakıf görevlileri ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz olarak dağıttığı kömürleri, evlerine kadar götürüp teslim ediyor. Dağıtımı yapılan kömürleri Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'ndan temin ediliyor. Diyarbakır'daki hava kirliliğini dikkate alarak, kükürt oranı daha düşük olan Kütahya Tavşanlı'dan çıkarılan kömürleri dağıtıyoruz'' dedi.