Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'daki borç krizinin kıymetli metallere olan talebi tırmandırması ile altın Londra'da yükselişini ikinci güne taşıdı.

İtalya, bugünkü tahvil ihalelerinde yeninden, Yunanistan, Portekiz ve İrlanda'yı mali yardım çağrısında bulunmaya yönelten yüzde 7 seviyesinin üzerinde borçlanmak durumunda kaldı. İhaledeki 7.5 milyar euro (10.1 milyar dolar) satış miktarı ise maksimum hedefin altında kaldı. Euro Bölgesi maliye bakanları bugünkü toplantılarında kurtarma fonu kullanarak sorunlu ülkelerin tahvil borcunun ne kadarını sigorta edebileceklerinin yollarını görüşüyorlar.

"Euro bölgesindeki istikrarsızlık sürdüğü müddetçe piyasa katılımcıları büyük miktarlarda altını likiditeye çevirmekte isteksizliklerini sürdürecekler." diyen VTB Capital analisti Andrey Kryuchenkov, "Altındaki aşağı yönlü seyir sınırlı kalacaktır." yorumunda bulundu.

Spot altının onsu yüzde 0.2 ya da 3.13 dolar artışla Londra'da yerel saat ile 11.23'te 1,715.47 dolardan işlem gördü. Altın fiyatları ise dün yüzde 1.7 artış gösterdi. New York Comex'teki şubat teslimli altının onsu yüzde 0.3 değer kazanarak 1,719 dolar oldu.