Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Borsaları, euro bölgesi maliye bakanlarının krizin çözümüne yönelik görüşmelerde bulunması ve ABD'de Tüketici Güveninin Kasım'da beklenmedik şekilde artmasıyla günü yükselişle tamamladı.

Dünyanın en büyük kimya şirketi BASF SE ile K+S AG hisseleri yüzde 2'den fazla artarak kimya şirketlerindeki yükselişe öncülük etti. IG Group Holdings ise 2010'dan beri en büyük ralliyi gerçekleştirdi. Belçika'nın en büyük gıda perakendecisi Colruyt beklenenden daha kötü kar açıklamasıyla 5 senenin en düşük seviyesine indi.

Gösterge Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.8'lik artışla 231.68 puandan kapandı. Stoxx 600, euro bölgesi liderlerinin borç krizini çevreleme çabalarıyla dün yüzde 3.8 oranında ralli yapmıştı.

Zürih'teki TTN AG'de hedge fonu yöneticisi olan Trung-Tin Nguyen, bugünkü maliye bakanları toplantısının dikkatle izleneceğini belirtti.

Dün ABD Başkanı Barack Obama, Washington'da düzenlenen ABD-AB zirvesinin ardından ortak basın toplantısında, Avrupa borç krizinin Amerikan ekonomisi açısından ''çok önemli bir konu'' olduğunu belirtmişti.

Bugün Fransız CAC 40 ve İngiliz FTSE 100 Endeksi'nin her biri yüzde 0.5 oranında değer kazanırken Alman DAX Endeksi ise yüzde 1 yükseldi.