Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Azerbaycan'ın 86 bölgesinde daha önce iptal edilen ve yeni kurulan belediye başkanlıkları için yapılan ara seçimlere katılımın yüzde 23,46 olduğu bildirildi.

Merkezi Seçim Komisyonu (MSK) Başkanı Mezahir Penahov, seçimlere ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan'ın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen belediye başkanlığı seçimlerinin ''bağımsız, özgür ve baskı unsuru olmadan'' yapıldığını ifade ederek, Azerbaycan vatandaşlarının anayasal hukukunu kullandığını ve seçimlerde olay yaşanmamasının ise sevindirici bir durum olduğunu söyledi.

Penahov, MSK'nın gün içinde seçimlerle ilgili olarak 5 defa kamuoyuna açıklayıcı bilgiler verdiğini, kesin seçim sonuçlarının bir iki gün içinde kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

Azerbaycan'ın 86 bölgesinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerine katılım oranının yüzde 23,46 olduğunu, bu oranın 271 bin civarında seçmene tekabül ettiğini bildirdi.

Penahov, seçim sonuçları ile ilgili ilk bilgilerin yerel saat ile 21.00'da MSK'ya ulaştığını, bilgilerin MSK'nın internet sitesine konulduğunu ifade etti.

86 bölgede kurulan 1169 sandıkta yapılan seçimlerde 1549 aday yarıştı. Azerbaycan'da en son belediye başkanlığı seçimleri 23 Aralık 2009'da yapılmıştı.