Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail'in "şu anda" İran'ın nükleer tesislerine bir saldırı düzenlemeyi düşünmediğini bildirdi.

İsrail Savunma Bakanı Barak, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, "şu anda harekete geçme niyetlerinin olmadığını, zorunlu olmadıkça savaşa girişilmemesi gerektiğini" belirtti.

Barak, üç noktada tutumlarının değişmediğini, bunların 'nükleer bir İran'ın kabul edilemeyeceği, bu durumu engellemeye kararlı oldukları ve tüm seçeneklerin masada bulunduğu' şeklinde olduğunu söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Barak, İran'a karşı kabul edilecek taktikler konusunda ABD ile olası görüş ayrılıklarıyla ilgili bir soruya verdiği cevapta, "İsrail'in bağımsız olduğunu bilmek gerektiğini, hükümetin, ordunun ve güvenlik servislerinin İsrail'in varlığı ve güvenliğinin tek sorumlusu olduğunu" kaydetti.

Barak, İran'da yakın zamanda meydana gelen patlamalarla ilgili olarak da "havadan veya diğer yollar vasıtasıyla kaynaklanan ve İran'ın nükleer programını yavaşlatacak her şeyi hoş karşıladıklarını" söyledi.

İran'da geçen ay, başkent Tahran yakınlarındaki Devrim Muhafızları'na ait bir askeri üste patlama meydana gelmiş ve 17 muhafız yaşamını yitirmişti.