Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Teknik analizleri referans alan Toronto-Dominion Bank'ın TD Securities Inc. biriminin baş Döviz stratejisti Shaun Osborne, altının bu ay ralli yaparak, Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine kadar çıkabileceğini söyledi.

Altın dün 21 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıktı ve üçüncü gününde de 55 günlük hareketli ortalamasına oturdu ve  bunun da fiyatların artacağının sinyalini veriyor. Osborne, Aralık ayında New York'taki işlemlerinde yüzde 3.1 yükselerek, Kasım'daki rekorunu kırabileceğini ve ons fiyatı 1,804.40 dolarla 21 Eylül'en bu yana en yüksek düzeyine ulaşabileceğini öngördü.

altında hızlanma olduğunu belirten Osborne, altının kısa vadede yükselişe açık olduğunu aktardı.

Son 3 yılda iki katına çıkan vadeli altın kontratları, 11 kez üst üste yıllık kazanca yöneldi. Küresel ekonominin yavaşlayacağı ve Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin kötüleyeceğine ilişkin endişelerle yatırımcılar, hisse senetlerine ve dövize alternatif olarak altın satın alıyor. Altın fiyatları Kasım'da yüzde 1.5 değerlenerek, 2. ayında da kazanca işaret etti.

Şubat vadeli altın kontratları dün yüzde 1.8 artışla 1,750.30 dolar seviyesine çıktı ve 7 Kasım'dan bu yana en büyük kazancını kaydetti.