Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin Hazine Bakanı Timothy F.Geithner, zayıflayan finansal gözetim yasalarının ülkenin tüketicilerine zarar vereceğini belirterek, reformları sürdürmek için uğraşmayı bırakmayacaklarını ifade etti.

Bugün Washington'da konuşan Geithner, "milyonlarca Amerikalının hâlâ iş araması ve Avrupa'daki borç krizi gibi krizden kaynaklanan sıkıntılara rağmen, Amerikalıları başka bir krizden koruyacak olan reformları yavaşlatma ve zayıflatmaya yönelik mücadeleyi görmeye devam ediyoruz" dedi.

Kasım 2010'daki seçimlerle parlamentonun Temsilciler Meclisi kanadında liderliği ellerine geçiren Cumhuriyetçiler, boğaları, türevlere ilişkin kurallar gibi Tüketici Finansal Koruma Ofisi'ni de kapsayan alanlardaki yasaları geciktirmeye teşvik ediyor.

Reformlara karşı savaşan güçlerin birçok farklı strateji denediğini savunan Geithner, bu stratejiler  arasında fonlamaların kesilmesi ve başkanlık toplantılarının engellenmesi gibi örnekleri saydı. Geithner, reformların gerekli olduğunu ve bu reformları korumak için mücadele edeceklerini söyledi.