Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Euro Bölgesi liderlerinin bölgenin borç krizinde harekete geçmemesinin yüksek maliyetini anladığını ve ABD'nin, Avrupa'nın nihayetinde krizin üstesinden geleceğinden emin olduğunu söyledi.

Biden, dün İstanbul'dan Atina'ya giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Sanırım netleşiyor, başka seçenek yok ve zaman tükeniyor, sadece Avrupa için değil aynı zamanda ABD ve dünya için...'' diye konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, ''Ancak bunun ötesinde, iki hafta öncesine göre bugün daha fazla cesaretli olmamız ya da olmamamız konusunda fikir verecek deneysel bilgiye sahip değilim'' dedi.

Uluslararası Para Fonunun (IMF) Euro Bölgesi'nde krizin aşılmasına yardım için büyük rol oynayabileceğine ilişkin görüşler konusunda Biden, IMF'nin rolünün artırılmasında ''önemli görüşmeler'' olduğunu söyledi, ancak daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

Amerikalı yetkililer sıklıkla, Avrupa'ya daha fazla yardımda bulunması için IMF'nin yeterli kaynağa sahip olduğunu, ancak ABD'nin IMF'ye ek kaynak sağlamayacağını söylüyorlar.

ABD'nin Avrupa'ya daha fazla yardım yapıp yapmayacağı sorusuna Biden, bu konuda ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner'ın konuşabileceği yanıtını verdi.

Avrupalı liderler, borç krizine çözüm bulmak için perşembe ve cuma günü bir kez daha Brüksel'de toplanacaklar.

ABD Hazine Bakanı Geithner da, salı ve perşembe günleri arasında Avrupa ülkelerini ziyaret edecek.

Washington yönetimi, Avrupa'nın borç krizinin aşılamamasının ABD ekonomisinin kırılgan toparlanmasına zarar vermesinden endişe ediyor.