Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı liderlerin borç krizinin çözümü konusunda görüşmeler yapmasının güvenli liman alımını azaltması altın kontratlarında gerilemeye neden oldu. Paladyum fiyatları ise altıncı seansta değerlenerek Nisan'dan beri en uzun süreli yükselişini kaydetti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bugün Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Paris'teki görüşmelerinde Euro bölgesindeki ülkelerin bütçe disiplinini daha sıkı uygulamasından yana tavır almaları bekleniyor. Avrupalı liderler 9 Aralık'taki zirvede de bu konuyu gündeme getirecek.

Londra'daki TheBullionDesk.com'da analist olan James Moore, Avrupa'nın bu hafta merkezde olacağını söyledi. Moore, likiditeki sıkışıklığın altın fiyatlarına baskı yaptığını ve bu durumda fiyatların daha aşağı seviyeleri test edebileceğini bildirdi.

Şubat teslim altının onsu Comex'te yüzde 1 düştü ve 1,734.30 dolar oldu. Spot altının onsu Londra'da yüzde 0.9 düşerek 1,730.99 dolardan işlem gördü.

Mart teslim paladyum kontratının ons fiyatı New York'ta yüzde 1.3 kadar yükseldi ve 654 dolar oldu. Metal, bugün de yüksek seviyeden kapanması durumunda Nisan'dan beri en uzun süreli artışı kaydedecek. Spot metalin onsu Londra'da yüzde 0.2 oranında artarak 645.25 dolar/ons oldu ve altı kez üst üste artış kaydederek 5 Temmuz'dan beri en uzun süreli yükseliş seyrini kaydetti.