Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı liderlerin borç krizini görüşmeye hazırlanması ve İtalya Başbakanı Mario Monti'nin bütçe kesintilerini Parlamento'ya sunmasıyla New York Borsası yükseldi.  Finansal hisselerin öncülüğünde Endekste yer alan 10 sektörün hepsinde kazançlar görüldü.

Bank of America Corp. ve JP Morgan Chase&Co. yüzde 4.3'ün üzerinde değerlendi. ABD'nin en büyük sigorta şirketi MetLife Inc., 2012'de kazançlarının büyük ihtimalle artacağını söylemesinin ardından yüzde 3.5 yükseldi. Dollar General Corp., yıllık kazanç tahminini yükseltmesi ve 500 milyon dolarlık hissesini geri alacağını açıklamasının ardından yüzde 2 artış kaydetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.3 kazançla 1,260.09 puana yükseldi. Endeks geçtiğimiz hafta yüzde 7.4 kazançla, Mart 2009'dan bu yana en büyük rallisini kaydetmişti. Dow Jones Endeksi yüzde 1.1 artışla 12,153.99 puana çıktı.

Bu haftanın Avrupa haftası olduğunu söyleyen Wells Capital Management'ın baş yatırım stratejisti James Paulsen, Avrupa'dan iyi haberler geleceğine dair beklentinin olduğunu, eğer Avrupa tahvillerindeki tekliflerin devam etmesi hâlinde, insanların heyecanın daha da artacağını belirtti.

İtalya Başbakanı Mario Monti'nin 30 milyar euroluk tasarruf paketi ve büyüme teşvikleri için Parlamento'da lobi yapmaya başlamasıyla, İtalya'da borçlanma maliyetleri düştü.

Diğer yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüşmesinin ardından konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransa ve Almanya'nın Euro Bölgesi hükümetleri için yeni AB anlaşmaları istediğini söyledi.