Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard & Poor's'un içlerinde almanya ve Fransa'nın da olduğu 15 Avrupa ülkesinin notunu negatif izlemeye aldığını açıklamasının ardından emtia ile birlikte hareket eden altın düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Spot altının onsu yüzde 0.8 düşüşle 1,710.02 dolara gerilerken Singapur'da ise yerel saatle 11.12'de 1,711.93 dolardan işlem gördü. New York Comex'teki şubat teslimli altın kontratı yüzde 1.1 düşüşle 1,715.40 dolar oldu. Dolar ise yükseldi.

Konuyla ilgili Şangay merkezli Guotai Junan Futures analisti Wang Yonghong, "Gözlemlediğimiz şudur ki altın yakın vadede ABD ile ters orantıda hareket ederken hisselerle ise doğru orantı da harket edecek." yorumunda bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), 15 Euro Bölgesi ülkesinin kredi notunu düşüreceği uyarısında bulundu. S&P, yaptığı açıklamada Euro Bölgesinin kötüleşen borç krizinin bölgenin güçlü ülkelerini etkilediğini belirterek kredi notu AAA olan Almanya, Fransa, Lüksemburg, Avusturya, Finlandiya ve Hollanda ile diğer 9 ülkenin kredi notunu muhtemel indirim için izlemeye aldığını belirtti.

Bloomberg'in derlediği verilere göre 30 kasım tarihinde 2,356.002 metrik ton ile rekor kıran ETF'deki altın varlıkları düşüşünü üçüncü güne taşıyarak 2,354.365 metrik tona geriledi.