Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'den iyi gelen ekonomik verilerin etkisi Avrupa Borsalarını zıplattı. Stoxx Europe 600 endeksi 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

BHP Billiton ve Rio Tinto Group hisseleri bakırdaki yükselişle en az yüzde 6 oranında değerlenirken otomobil hisselerinde de ralli yaşandı.

Gösterge Stoxx Europe 600 yüzde 1.5 artarak kapanışta 250.93 puan oldu. Endeks böylece 3 Ağustos'tan beri en yüksek seviyeyi gördü. 4 gün üst üste artan ve Kasım'dan beri en uzun süreli artışı kaydeden endeks, dün de Almanya'nın iyi gelen imalat sanayi verisiyle yüzde 1.1 oranında artmıştı.

Avrupa borsalarının yükselişinde ABD'de açıklanan ISM verisi oldu. Veriye göre ülkede ISM imalat endeksi Aralık'ta 53.9 olarak gerçekleşti.

Bugün Yunanistan dışında tüm batı piyasaları günü artıda tamamladı. Alman DAX yüzde 1.5, İngiliz FTSE 100 yüzde 2.2, Fransız CAC 40 ise yüzde 0.7 oranında değerlendi.

Frankfurt'taki Baader Bank'ta araştırma müdürü olan Robert Halver, "Eğer Avrupalı liderler görevlerini yerine getirirse bu yıl hisse senetleri için yi bir yıl olabilir" dedi.