Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tahmin konusunda geçtiğimiz yılki başarısızlıkları bile analistleri, 2012'de ABD bankalarının hisse başı kazançlarının daha da artacağını  öngörmekten alıkoyamadı.

Bloomberg'in 184 analistin tahminlerinden derlediği ankete göre, aralarında JP Morgan Chase&Co., Bank of America Corp. ve Goldman Sachs Group Inc.'in de bulunduğu ABD'nin en büyük bankasının ortalama kârı yüzde 57 artabilir. Analistler yalnızca 1 yıl önce bankaların kârlarının 2011'de yüzde 32 yükseleceğini öngörmüş; ancak hisse başı kazançlar ekonomik toparlanmadaki sıkıntıların etkisiyle yüzde 18 düşmüştü.

Analistler, iyileşen piyasa işlemleri, artan yatırım bankacılığı anlaşmaları, harcamaların azaltılmasına yönelik adımlar ve düşük kredi maliyetlerinin, geçtiğimiz yıl gerçekleşmemiş olan kazançları getireceğini söylüyor. Kârlar, 2011'de en kötü performansa sahip olan finansal hisselerin fiyatlarını da destekleyebilir.

2012'de işlem ve harcamalardaki normalleşmeyle birlikte bankaların faaliyet kaldıraçlarında iyileşme görülebileceğini belirten Oppenheimer&Co.'nun New York'taki analistlerinden Chris Kotowski, "bankalara ilişkin tüm haberler sürekli olarak kötü değildi. Piyasalar, şirketlerden daha sert düşüşler gördü" dedi.