Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya'nın en büyük bankası UniCredit'in sermaye artırımına gitmesinin bankaların sermaye artırım ihtiyacına dair endişeleri tetiklemesi Borsalarda kayıplara neden oldu.

Vestas Wind Systems kar tahminlerini azaltmasıyla yüzde 19'luk sert bir düşüş kaydetti. İngiltere'nin ikinci büyük tekstil perakendecisi Next Plc ise satışlarının beklenenden düşük gelmesiyle yüzde 3.1 değer yitirdi.

Gösterge Stoxx 600 endeksi 4 günlük rallisini sonlandırarak yüzde 0.6'lık düşüşle 249.62 puan oldu. Endeks dün ABD'de imalat sanayinin Aralık'ta altı ayın en hızlı büyümesini kaydetmesiyle 3 Ağustos'tan beri en yüksek seviyeye çıkmıştı. Stoxx Europe 600 geçtiğimiz yıl yüzde 11 değer kaybetmişti.

Cenevre'deki Louis Capital Markets'te yönetici olan John Plassard, "2011 yılı göreceli olarak iyi sona erse de 2012 yılı riskli. En azından yılın ilk yarısında piyasalarda çok fazla volatilite olabilir" dedi.

Bugün Fransız CAC 40 yüzde 1.6, İngiliz FTSE 100 yüzde 0.6, Alman DAX ise yüzde 0.9 oranında değer kaybetti.

İtalyan UniCredit, sermaye pozisyonunu güçlendirmek için 7.5 milyar euroluk sermaye artırımına giderken, hisse fiyatını, dünkü kapanışın yüzde 43 altında belirlemişti.