Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen Piyasalar hisse senetleri, Avrupa borç krizine ilişkin endişelerle, artı ve eksi bölgeleri arasında dalgalanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Singapur saatiyle 17:20'de yüzde 0.2 düşerek 935.43 seviyesine geriledi. Hong Kong'daki Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.5 yükseldi. Tayvan Taiex Endeksi yüzde 0.7 arttı ve Hindistan Sensex Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.

Enerji şirketleri, MSCI'nin gelişen ülkeler endeksinde en büyük kazançlara sahip grup oldu. Çin'in en büyük kıyı petrol üreticisi Cnooc Ltd., ham petrolün 8 ayın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla ralli yaptı. Avrupa borç krizinin, Yunanistan Başbakanı  Lucas Papademos'un daha fazla gelir kesintisinin Euro Bölgesinde kalmanın tek yolu olduğunu ve uluslararası kredi kuruluşlarından daha fazla finansal kaynak almalarının ekonomik çöküşü engellemek için gerekliliğini açıklamasıyla, küresel ekonomiyi etkileyeceği yönündeki spekülasyonları arttırdı.

Hong Kong'daki JPMorgan Asset Management araştırma müdürü Geoff Lewis bugün Bloomberg Television'a, " Avrupa'nın ciddi problemleri var. Politika yapıcıları daha bunlarla başa çıkmaya başlamadı. Bu yüzden bence daha fazla volatilite bekleyebiliriz" dedi ve "Benim favorim gelişen piyasalar, asıl büyüme orada" açıklamasında bulundu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 2.3 artış gösterirken, MSCI Dünya Endeksi yüzde 1.7 yükseldi. Bloomberg verilerine göre, gelişen ülkeler endeksi tahmin edilen kazancın 9.6 katı seviyesinde değerlenirken, bu oranın 4 yıllık ortalamanında 12.1 katı.