Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Olumlu istihdam verisi ile banka hisselerinin öncülüğünde ABD hisse senetlerinin çoğu değer kazandı, Standard&Poor's 500 Endeksi yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Deutsche Bank AG'nin dördüncü çeyrek karı ile ilgili sektörel açıdan cesaretlendirici işaretler gördüğünü açıklamasının ardından Citigroup Inc. (C) ve JPMorgan Chase & Co. (JPM) hisseleri en az yüzde 1.2 değer kazandı. Obama yönetiminin ülke çapında borç refinansman programını başlatabileceği beklentisi ile Bank of America Corp. (BAC) hisseleri yüzde 8.6 sıçradı.

New York Borsası'nda  her 3 hisse yükselirken iki hisse de değer kaybetti. Önceden yüzde 0.9 tepetaklak olan S&P 500 yüzde 0.3 tırmanarak 1,281.06 seviyesine geldi. Dow Jones Endüstri Endeksi (INDU) 2.72 puan ya da yüzde 0.1'den daha az düşüşle 12,415.70 seviyesinden kapandı.

“Avrupa2da geçen yıl gördüğümüz verilerin aksine bu yıl ABD'den çok iyi veriler almaya başladık." diyen New York'taki National Securities Corp baş piyasa stratejisti Donald Selkin, “İnsanlar ABD ekonomisinin resesyona girmeyeceğini görecekler. Şu an rahatşıkla ABd ve Avrupa ekonomilerinin birbirlerindse  ayrıştığını söyleyebiliriz." yorumunda bulundu.