Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman ve Fransız liderlerin Berlin'de Avrupa'daki borç krizini görüşmek üzere bir araya gelmesi ve ABD'de Alcoa Inc.'in kazanç sezonunu açmaya hazırlanmasıyla, ABD endeks vadelileri kazançlar ve kayıplar arasında gidip geldi.

Bugün seansın kapanışının ardından Dow Jones Endeksi'nde yer alan ve 4. çeyrek bilançosunu ilk açıklayacak olan Alcoa yüzde 0.9 değerlendi. Merck&Co., Jefferies Group Inc.'in, ilaç üreticisi şirketin notunu indirmesinin ardından Almanya'daki seansta düşüş kaydetti.

Mart teslimatlı Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1'in altında kayıpla 1,273.2 puana geriledi. Dow Jones Vadeli Kontratları ise 1 puanlık bir düşüşle 12,308 puandan işlem gördü.

Amerika'dan Çin'e, dünyanın dört bir yanından gelen imalat rakamlarının küresel ekonomiye ilişkin iyimserliği artırmasının etkisiyle S&P 500 Endeksi, geçtiğimiz hafta yüzde 1.6 primlendi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'de Aralık ayında görülen 200 bin kişilik istihdam artışına değinerek, Fed'in bu olumlu gelişmelerin ardından büyük ihtimalle yeni bir tahvil alım programına gitmeyeceğini söyledi. 7 Ocak'ta Chicago'da konuşan Bullard, bu hızı 2012'de korumayı umdukları temennisini dile getirerek, verilerin iyi ve güçlü görünmesinden ötürü, Fed'in bir genişleme hareketine gitmeden önce bekleyip durumu izleyeceğini söyledi.