Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırım bankacılığındaki kazançlarından darbe yiyen Wall Street'in en büyük şirketleri, kıdemsiz bankacılarının ödeneklerden aldıkları payı dondurmayı düşünüyor.

Konuyla ilgili doğrdudan bilgisi olan bir kaynak, Credit Suisse Group AG'nin, sektör standardı olarak görülen, yatırım bankacılığı birimindeki analistler, ortaklar ve müdür yardımcılarının ücretlerinin her yıl otomatik olarak artırılması uygulamasını tamamen kaldırabileceğini söyledi. Çalışanlar yıllık ücretlerindeki düzenli artışları almaya devam edecekken, bonusların bir yıl önceden, toplam ödemeleri sabit tutabilmek için düşürüleceğini tahmin ediliyor.

Diğer kuruluşlarda çalışan 4 kişi ise, Goldman Sachs Group Inc. ve JP Morgan Chase&Co.'nun da rakipleri tarafından benzer hamleler için izlendiğine dikkat çekiyor. Rakipleriniz, alt düzey bankacıların hata payının yüksek olmasından ve bir sonraki çalışan profiline zarar verebileceğinden ötürü böyle bir hamlede bulunmuyorken, siz ödemeleri azaltıyorsanız, bu oldukça tehlikeli olabilir. Kaynaklar, Wall Street şirketlerinin ancak ve ancak en azından bir rakipleri de kendileriyle birlikte böyle bir hamlede bulunursa bunu yapabileceğini savunuyor.

"Çalışanı her zaman daha iyi bir teklife kaybetme riski vardır" diyen Steven Hall&Partners'ın yönetici direktörlerinden Joseph Sorrentino, şu an "junior" (kıdemsiz) statüsünde bulunan bankalardan bazılarının geleceğin yıldız bankerleri olma potansiyeli olduğunu ve bu faktörün göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Uygulamalarını değiştirmeyi düşünmeyen JP Morgan'ın ise diğer şirketler böyle bir adım atarsa, kararını değiştirebileceği tahmin ediliyor.