Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Boğa piyasasının 5 ay üst üste düşüşünü tersine çevireceği tahmini Ekim'de Standard&Poor's 500 endeksinin yüzde 11 ralli yapmasıyla doğrulanmış olan ABD'li yatırımcı Laszlo Birinyi, hisse senetlerinin 2012'de yükseleceğini söylüyor.

Connecticut'taki Westport'ta 400 milyon dolarlık portföyü yöneten Birinyi, artan şirket kârlarının hisseleri yüzde 8 yukarı taşıyacağını öngördü. Diğer yandan Gary Shilling'den kriz kahini Nouriel Roubini gibi ekonomistlerin 2011 tahminleri, New York Borsası'nın yüzde 13'e varan kayıplarını silmesiyle doğrulanmamış oldu.

ABD'nin AAA olan kredi notunu Ağustos ayında kaybetmesi ve stratejistlerin tahminlerini kredi krizinden bu yana en hızlı şekilde düşürmesine rağmen, Ağustos'ta hisse senetlerinin tutulması yönünde tavsiyede bulunan Birinyi, tarihi rakamlara bakarak, hisselerin önümüzdeki yıllarda değerlenmeyi sürdüreceği tahmininde bulundu. Tıpkı ekonomistlerin 2011'deki tahminleri gibi, A.Gary Shilling&Co.'nun başkanı Shilling, tüketici harcamalarındaki düşüşün etkisiyle hisse senedi yatırımcılarının 2012'de para kaybetmesini bekliyor.

"Birçok endişenin yalnızca düşünceden ibaret, illa ki gerçek değil" diyen Birinyi Associates Inc.'in başkanı Birinyi, bu yılın sonlarına doğru işlerin iyileşeceğini ve beklentinin değişeceğini söyledi.