Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bursa İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, ihbar üzerine Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Tatkavaklı beldesindeki bir akaryakıt istasyonuna düzenlenen operasyonda, R.E'nin (34) kullandığı tankerde 20 ton white spirit inceltici, başka bir tanker içerisinde 6,5 ton karışımlı akaryakıt, gazyağı stok tankının içerisinde de 5 ton karışımlı akaryakıt olmak üzere, toplam 31,5 ton karışımlı akaryakıt ele geçirildi.

Jandarma tarafından gözaltına alınan tanker şoförü R.E ve şirket yetkilisi İ.B (45) ifadelerinin alınmasının ardından Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Karacabey ilçesinde de seyir halindeyken şüphe üzerine Uluabat mevkisinde durdurulan bir akaryakıt tankerinde yapılan kontrolde, 26 ton akaryakıt türevi kimyasal maddenin bulunduğu, ancak akaryakıt irsaliyesinde ''endüstriyel temizlik'' maddesi yazılı olduğu tespit edildi.

İrsaliyeyi tanzim eden şirket ile görüşüldüğünde irsaliye koçanlarını kısa süre önce kaybettiklerini belirlenirken, ele geçirilen akaryakıt Cumhuriyet savcısının talimatıyla İl Özel İdare Müdürlüğüne teslim edildi.

''Petrol Piyasası Kanunu'na Muhalefet ve Resmi Belgede Sahtecilik'' suçundan hakkında işlem yapılan, ismi açıklanmayan zanlı, ifadesinin alınmasının ardından Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Bu arada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, kaçakçılık ile mücadele kapsamında 2011'de gerçekleştirilen operasyonlarda, piyasa değeri 2 milyon 270 bin lira olan toplam 776, 5 ton kaçak akaryakıt ele geçirildiği bildirildi.